옹기 ~ Pottery

pottery

Advertisements

2 thoughts on “옹기 ~ Pottery

  1. gold account says:

    황충길씨는 3대에 걸쳐 지난 40년간 우리의 우수한 전통옹기를 계승발전시키기 위해 노력한 끝에 옹기 김치통 등 현대 식생활에 적합한 옹기를 개발하였다. 디자인이나 용도는 현대적이지만, 이곳의 옹기를 만드는 방법은 전통적인 것이다. 옛 부터 내려오는 좋은 재(솔가루, 콩가지개)와 좋은 약토를 혼합하여 두 달 동안 삭힌 다음 앙금을 내린 천연 잿물을 발라 1300℃의 고온으로 구어 지는 황충길씨의 제품들은 내구성이 뛰어나면서도 전통적인 옹기가 지닌 여러 기능적 장점들을 고스란히 유지하고 있다.

  2. Ryan says:

    To possibly help, Onngi is referring to ONLY this style of jar. What does “this jar” mean? It refers to the glaze and style of firing the onggi are usually made for storage and fermentation, and it does not refer to “pottery” as in english ceramics or pottery. Porcelain and other stoneware jars have other particular names.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s